Добре дошли в ArtGallery!

Blog Post

Едо Бертолио. “Жан-Мишел Баскиа в шлем за ижгра на американски футбол. 1981 г.“ (фрагмент). Photo: © Edo Bertoglio, courtesy of Maripol. Artwork: © The Estate of Jean-Michel Basquiat. Licensed by Artestar, New York

Какво ще ни покажат световните художествени галерии през сезон 2017-2018?

Една от най-значителните прояви, с които се открива сезонът на художествените изложби в световните галерии, които зрителите с право очакват да бъде ретроспективната изложба на Джаспър Джоунз и Жан-Мишел Баскиа, както и тези на Мураками и Климт в Москва, на Микеланджело Буонароти в Ню Йорк, а също така отново в Лондон ще бъде показана огромна част от живописното наследство на Амедео Модилиани.

Понеже Маршъл Маклуън твърди, че светът е „глобално село“, нека да видим какво става с изложбената дейност в различните „махали“ на това глобално село

Ще започнем от мъгливия Албион.

Жан-Мишел Баскиа. Истински „бум“ на модерната живопис
Barbican Centre, Лондон
21 септември 2017 – 28 януари 2018 година

Едо Бертолио. “Жан-Мишел Баскиа в шлем за ижгра на американски футбол. 1981 г.“ (фрагмент). Photo: © Edo Bertoglio, courtesy of Maripol. Artwork: © The Estate of Jean-Michel Basquiat. Licensed by Artestar, New York

Едо Бертолио. “Жан-Мишел Баскиа в шлем за ижгра на американски футбол. 1981 г.“ (фрагмент). Photo: © Edo Bertoglio, courtesy of Maripol. Artwork: © The Estate of Jean-Michel Basquiat. Licensed by Artestar, New York

Любителите на изкуството помнят, че последната изложба на Баскиа, която се проведе в Лондон, в галерия „Серпънтайн“ (Serpentine) преди 20 години бе твърде скромна както по мащаби, така и по отзиви в пресата. На нея бяха изложени само 20 картини. За последните десетилетия на ХХІ век художникът увеличи своята популярност, а картините му повишиха значително цените си. Устроителите предвиждат на тази изложба да бъдат показани стотина негови живописни работи, като освен стационарната изложба са предвидили и много придружаващи я събития – показване на филми и архивни документи. Изложбата ще бъде открита в Лондонския Barbican Centre през септември.

Ще бъде интересна, обещават кураторите, и с това, че в картините на този художник ще може да проследим и „приятелските му намигвания“ към такива негови колеги от художествената гилдия като Марсел Дюшан, Джаксън Полък и Рой Лихтенщайн. Тези „идейни цитати“ много добре илюстрират думите на американския писател Глен О`Браян, който казва, че Баскиа „попиваше всяко изображение, всяка дума, всяка единица информация, която се мернеше пред погледа му“.

Джаспър Джоунз. Нещо подобно на истина
Кралска художествена академия, Лондон
23 септември – 10 декември 2017 г.
Джаспър Джоунз. “Мишена“ (фрагмент). 1961. Институт по изкуствата в Чикаго © Jasper Johns / VAGA, New York / DACS, London.  Photo: © 2017. The Art Institute of Chicago / Art Resource, NY / Scala, Florence

Джаспър Джоунз. “Мишена“ (фрагмент). 1961. Институт по изкуствата в Чикаго © Jasper Johns / VAGA, New York / DACS, London. Photo: © 2017. The Art Institute of Chicago / Art Resource, NY / Scala, Florence

Тази ретроспективна изложба на Джаспър Джоунз има възможността да се превърне в една от най-големите за него, устройвани през последните 30 години. На нея ще бъдат демонстрирани повече от 140 картини, скулптури и рисунки, скици и отпечатъци. Зрителите ще се запознаят с това по какъв начин визуалните знаци и образи в творчеството му претърпяват свожите метаморфози за период от половин век. По думите на организаторите, изложбата позволява да се види как той използва любимите си обекти: зтнамена и флагове, карти и планове, цифри и букви; как ги деформира и трансформира и с тяхна помощ размишлява за времето и неговата бързина, за паметта и забравата, за живота и смъртта.

Поради факта, че Джоунз много рядко е споделял мнението си за други свои колеги, то организаторите са се постарали да покажат връзките му с живописци и поети от различни исторически епохи: от Алфред Тенисън до Самюъл Бекет, а също и от Рембрандт до Винсент ван Гог. Тази изложба е съставна част от програмата на Кралската художествена академия в Лондон да показва произведенията на своите членове. Така тя става част от веригата, в която преди това са показвани Аниш Капур, Дейвид Хокни и Анселм Кийфър.

Какво значи да си съвременен. MoMA в Париж
Фонд Louis Vuitton, Париж
11 октомври 2017 – 5 март 2018 г.
Брюс Науман. „Човечност. Необходимост. Желание.“ (фрагмент). Photo: MOMA

Брюс Науман. „Човечност. Необходимост. Желание.“ (фрагмент). Photo: MOMA

Силно поласкан от успехите, които съпътстваха провеждането на изложбите „Ключове към страстта“ (2015 г.) и „Колекцията на Шчукин“ (2016 г.), фондът Louis Vuitton и неговият основател отново са се ентусиазирали да проведат огромното събитие в художествения живот на столицата на Петата република – Париж. Този път те си сътрудничат с американския Музей за съвременно изкуство (MoMA). Предвижда се някъде около 195 артефакта от американската колекция, която според думите на Сюзан Пиаже (куратор на фонда): „бележи манифеста на бъдещето“, да намерят своето точно място в изложбеното пространство. Тази изложба засяга и плановете на MoMA през 2019 г. да започне коренно преустройство на своите фондове, в които да вложи около 400 милиона долара, като стремежът е да се разширят рамките на модернизма, определени от първия директор на музея – човекът, станал вече легенда в тези среди – Алфред Бар.

Днес интердисциплинарността става главния термин, който утвърждава модела на всеобща откритост: географска, културна, социална и технологична. Куратор на изложбата в Париж от американска страна е Куентин Бъджейк (ръководител на фотографския отдел на МоМА) и той я нарича „флагманът на промяната“. В експозицията ще бъдат продемонстрирани както големите колекторски възможности, така и най-различните произведения на изкуството, които музеят започва да събира още през далечната 1920 г. и продължава с огромни и ненадминати усилия и до днес. Предвижда се зрителите да могат да видят „Къпещият се“ от Пол Сезан, „Птици в полет“ от Константин Бранкузи, картини от Александър Колдер, Марсел Дюшан, Рене Маргит, Пабло Пикасо, Анди Уорхол от по-старите колекции, както и произведения, закупени през последните години. Друг факт, който прави изложбата изключително интересна е, че на нея ще бъдат показани работите на художници от Източна Европа, Турция, Египет и Япония.

Карт бланш Камий Енро. Тежки времена
Пале-дьо-Токио, Париж
18 октомври 2017 – 7 януари 2018 г.
„Карт бланш Камий Енро. Тежки времена“ (фрагмент). Photo: Claudine Colin Communication

„Карт бланш Камий Енро. Тежки времена“ (фрагмент). Photo: Claudine Colin Communication

Видео артът „Огромната умора“, който ни разказва историята на Вселената с помощта на фотографии от фонда на Смитсонивия институт, донася на Камий Ерно наградата „Сребърния лъв“ на Венецианското филмово биенале през 2013 г. Живеещата и работеща в Ню Йорк френска художничка Камий Енро разделя изложбеното пространство на Пале-дьо-Токио на седем зони, всяка от които носи името на ден от седмицата. Всеки със своите настроения и образи – от меланхоличния понеделник до домашните радости в неделя. Нейните произведения – скулптури, рисунки, видеоарт, художествени инсталации и икебана – допълват работите на художници, които тя е поканила – Дейвид Горовиц и Нанси Лупо, а също и поета Джейкъб Бромбърг. Преди нея в рамките на програмата „Карт бланш“ изложби са правили Филип Парено и Тино Сегал.

Микеланджело. Божественият конструктор и дизайнер
Метрополитън мюзеум, Ню-Йорк
13 ноември 2017 – 12 февруари 2018 г
Микеланджело. Ескиз на „Либийската пророчица“ (фрагмент), ок. 1510–1511 г. Photo: The Metropolitan Museum of Art

Микеланджело. Ескиз на „Либийската пророчица“ (фрагмент), ок. 1510–1511 г. Photo: The Metropolitan Museum of Art

Всички, които работят в Метрополитън мюзеум („Мет“, както ласкаво го наричат познавачите) твърдят в общ глас, че това е изложба, която може да се случи само един път в живота на човека. На нея ще бъдат показани около 140 рисунки на гениалния майстор на Куатроченто и един от неговите титани – Микеланджело Буонароти. Ще бъде изложена пълната графична серия за Томазо Кавалиери, три мраморни скулптури, ранна живопис, дървени макети на часовникови кули, а също така и оригинален голям ескиз по който е изпълнена феска във Ватикана. Експонатите са предоставени от около 50-тина държавни и часттни колекции от световна величина.

Модилиани
Тейт Модърн, Лондон
23 ноември 2017 – 2 април 2018 г.
Амедео Модилиани, „Млад селянин“ (фрагмент), 1918. Photo: Tate Photo © Tate

Амедео Модилиани, „Млад селянин“ (фрагмент), 1918. Photo: Tate Photo © Tate

Изложбата в Тейт Модърн се случва на фона на огромния, неутихнал и до днес, скандал в Генуа, където се оказа че през месец юли са открити 21фалшиви картини, приписвани на този художник, а също и на подобна дублираща изложба в Ню Йорк. В тази изложба Британската общност представя почти сто живописни работи, предоставени временно от 30 частни колекции и 40 музея. Сред тях зрителите ще могат да се насладят на картини с „ню“-натура, признати за неприлични, когато художникът приживе ги излага за пръв път и, които за сега в такова количество никога и никъде де са били показвани. Кураторите на изложбата предвиждат с помощта на съвременната технолoгия за устройване на виртуална реалност, посетителите да могат да се потопят в парижкото ежедневие във времена, когато там е провел втората половина на своя недълъг, но бурен живот, художникът. „Модилиани е известен в целия свят, но такава голяма негова ретроспективна изложба се провежда във Великобритания за пръв път“- твърди заместник кураторката на изложбата Ема Люис.

(По материали на световния печат; превод и адаптация д-р Юлиан Митев, изкуствовед)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Posts

Историята на най-красивата млекарница в света

Магазинът за млечни продукти „Пфунд“ (нем. Pfunds Molkerei) е най-красивата млекарница в света според

Нан Мадол – руините в Микронезия, вдъхновили писателя Лъвкрафт

На далечен остров в екзотичната Микронезия се крият руините на някогашен каменен град. Там,

Най-красивата и футуристична библиотека в света

Възможно е вече да сте чували за световната архитектурна компания от Холандия MVRDV, чийто

Експлозия от цветове: пищните камиони на Пакистан

Камионите в Пакистан са като никои други по света. От шофьорската кабина до задната

Abstract Aerial Art: спиращи дъха снимки от птичи поглед

Да зърнеш от високо е мечта, която преследва всеки човек от детството му. Аерофотографията

„Алеята на вождовете“ – подводният музей-машина на времето в Тарханкут

Тарханкут – това не е име на планина в Средна Азия или древен град-наследство

Зловещи и съблазнителни: как се е появил митът за съществуването на русалките

Кой не е чувал за „Малката русалка“ – завладяващата приказка на Ханс Кристиан Андерсен,

Фотогалерия – как производителите в Гана отглеждат какао за шоколада, който ядем?

Днес сме приготвили една изключителна фотогалерия, която ще разкрие пред вас как изглеждат фермите

Ар Нуво: Движението в изкуството, което властва в края на 19-и и началото на 20-и вeк

Ар Нуво е стил в изкуството и архитектурата, популярен между 1890-те и началото на

Увлекателна анимация показва как Версайският дворец се е променил в течение на 400 години

Франция е една от най-посещаваните страни в света и несъмнено прочутият Версайски дворец е

За първи път: революционните 100% рециклиращи се маратонки на Adidas

След като през 2016 година германската компания Adidas обяви, че си е поставила за

Мумифицирането: Въпроси и отговори за древния египетски ритуал за съхраняване на мъртвите

Египетските мумии изумяват хората по целия свят. След като в края на 19-и и

Как манията ни да правим снимки се превръща в заплаха за спомените ни

Няма нищо по-хубаво от изобретяването на фотоапарата. Любими, омразни, скъпоценни – всички имаме запомнящи

Какво се случи с хипи движението и защо изчезна от радара на историята?

Хипи движението е романтичен спомен за отминали времена. Хипарството, както още се нарича, е

Червената стена – архитектурния шедьовър на брега на Средиземноморието

Този новаторски постмодерен жилищен комплекс е емблема на крайбрежието на курортния град Калп, Испания.

Кое родното място на джаза?

Джазът е много популярен музикален жанр, който възниква в чернокожите американски общности в Ню

Къде историците смятат, че се е зародил Ренесансът?

Ренесансът е епоха на европейско културно, икономическо, политическо и художествено възраждане, което се простира между

Как Хонг Конг превърна Брус Лий в най-великия майстор на бойните изкуства

Брус Лий – само произнасянето на името му предизвика спомени за виртуозни удари и

Защо изчезнаха романтичните филми?

Неусетно или не романтичните филми станаха застрашен вид. Дали това е защото Холивуд не

3D модел на разтопяваща се снежинка – на кого и защо му трябва

Не и на дядо Коледа. Когато става дума за снежинките и интереса към тях, първото

5 изобретения от Италианския Ренесанс, които днес ползваме

Ренесансът (1300-1600 г.) е възход не само на изкуството и литературата в Европа, но

Индиана Джоунс на изкуството откри рядък артефакт

Мъжът с прякор „Индиана Джоунс в света на изкуството“ доказа за пореден път прозвището

Да превърнеш стара телефонна кабина в уютна публична библиотека

Култовите червени телефонни кабини, които всички познаваме, и които могат да бъдат открити в

5-те най-красиви акведукта в Римската империя, превърнали се в символ на красотата в архитектурата

Акведуктът е изкуствен канал, използван за транспортиране на вода от отдалечен източник до конкретно

Планетата ни като изкуство: Най-красивите сателитни снимки на Земята

Родената като съвместен проект между НАСА и Геологическа топографска служба на САЩ, програмата Landsat

Раят на цветята в Hitachi Seaside Park в Япония

Паркът Hitachi Seaside, намиращ се в Хитачинака, префектура Ибараки, Япония, до плажа Аджигаура ,

Необикновената красота на най-странният “кораб” в света – RP FLIP

Американската служба за морски изследвания притежава един пример за изключително странно океанографско оборудване. То

Барселона – градът, в който боклукът се превръща в изкуство

Търкалящият се по асфалта прокъсан маркуч, няколко бурканчета и стара тръба могат да се

Могат ли хиляди дъвкани и изхвърлени дъвки да бъдат изкуство?

Ако сте гнусливи или лесно започва да ви се гади, може би е добра

Тайчунг – градът-произведение на изкуството в Тайван

Скрито в един от ъглите на големия град Тайчунг в Тайван, съществува едно малко

3D изложби на картини позволяват на слепи хора да се докоснат до шедьоврите на изобразителното изкуство

Музеят Прадо в Мадрид беше първият световен музей, който се насочи към изграждането на

Срещу 10 долара на вечер може да отседнете в реално копие на стаята на Винсент Ван Гог

The Art Institute в Чикаго е създал реплика в реален мащаб на известната спалня

Как един чистач основава музей, спасявайки 40 000 предмета от боклука?

Изключителното многообразие и богатсво от предмети може да накара челюстта ни да увисне. Молина

Уникални и забравени снимки от първата австралийска експедиция до Антарктида бяха намерени

През 1911 г. група учени и авантюристи заминават на първата австралийската експедицията, която се

Портретите, които показват как са изглеждали жителите на Египет преди 2000 г.

С помощта на изкуството понякога можем да научим как нашите предци са изглеждали, живели,

Светът почете паметта и наследството на Стивън Хокинг (галерия)

Светът изгуби еднa от най-ярките си звезди на 14 март 2018 г., когато Стивън

Възможно ли е един тир да бъде поле за изява на изкуството?

Повече от 40 години японските шофьори на камиони украсяват своите “работни места” (ако бихме

Фотография на “атом” спечели наградата “Научна фотография на годината”

Съветваме ви да си сложите очилата, за да се насладите на наградената фотография. Тя

Миниатюрен град Wunderland в Германия, който може да разгледате от вкъщи

Изложението “Miniatur Wunderland” e разположено в Хамбург, Германия и представлява една най-голямата железопътна линия

Кои са най-големите музеи, посветени на изкуството в света?

Музеите често предлагат широки и просторни пространства, които са повече от необходими за показването

Епохалната минималистична църква “Грюндвиг” в Копенхаген, Дания

В датската столица Копенхаген може да бъде посетена една от най-красивите и семпли църкви

Великите картини: Мистерията на „Момичето с перлената обица“

„Момичето с перлената обица“  е световноизвестна картина от 17-ти век, дело на нидерландския художник

Особената красота на автобусните спирки в Съветския съюз

Независимо дали сме почитатели на стила, който комунизма налага в изкуството, архитектурата и оформлението

Какво е да се родиш без лице? Рецензия на филма „Чудо“

Във филма „Чудо“ персонажите Изабела Пулман, майка на Огъст и жена на Найт Пулман

Как една напълно унищожена фреска спаси испански град от бедността?

Осемдесет и три годишната Сесилия Хименес е имала единствено и нищо друго освен добри

Да поиграем на криеница с…Агата Кристи

Най-новата екранизация на романа на Агата Кристи „Убийство в „Ориент експрес“ е мащабна продукция

Картина на Леонардо да Винчи беше продадена за рекордните $450.3 милиона

Съвсем наскоро ви разказахме историята на една забравена, но гениална картина на великия Леонардо

Новият „Лувър в Абу Даби“ – френски шик и източно великолепие

Просто да не поварва човек на очите си, когато чете новината за появата на

Вижте как прах и мръсотия от 200-годишна картина биват изчистени (видео)

Търговецът на картини и художествено изкуство, автор и водещ на Би Би Си Филип

Арт-дилърът Ив Бувие се избави от безмитните си пристанищни складове

Ив Бувие продаде своята империя от складове със свободен митнически режим. Компанията Natural Le

„Демонът на революцията“ от 1917 г. я прави с германски пари

Обективният прочит на историята е нужен на всички, но на болшевиките техния им е

Сюрреалистичното ръководство за вино на Салвадор Дали беше преиздадено за първи път от 40 години (галерия)

Последно публикувано през 1978 г., “The Wines of Gala” е ексцентричен справочник, създаден от

Sotheby’s се напряга да завладее руския пазар отвътре

Санкциите са си санкции, а печалбата – печалба. И храбрец, в областта на търговията

Обич и омраза за филма „Матилда“, разказващ за последния руски император – Николай ІІ

На калпавата ракета обикновено ѝ пречи Космосът, на калпавия политик – творецът. Тази сентенция

Кои TV сериали ще гледа светът през 2018-та и 2019-та година на XXI в.

В Кан се откри тазгодишният фестивал (и панаир) Mipcom, на който се показват най-перспективните

Световноизвестните картини, които са имали свои тайни в продължение на векове (част 1)

Макар и да е трудно да си го представим от гледната точката на модерността

Фотограф прекара цяла вечност в музея в очакване на посетителите да се съчетаят с произведения на изкуството

Повечето от нас са били отегчени поне веднъж в нашия живот, стоейки в музей,

Превръща ли се този африкански град в нов световен културен център?

Поради различни политически, социални и исторически причини изкуството остава дълго време на заден план

Имате шанс да си купите картина на Леонардо да Винчи “само” за $100 млн.

Възбудата и очакване бяха изпълнили въздуха в офиса на британската аукционна къща Кристис в Ню

„Блейд Рънър 2049“ – потенциална класика, която да гледате

 „Блейд Рънър 2049“ е тук. Когато прави филм Дени Вилньов е един от малкото световни

Как автоматът Калашников завоюва света на изкуството

В Деня на оръжейника  в Москва тържествено бе открит паметник на Михаил Калашников, изпълнен от

Роман Бабичев: “Колекцията има свой собствен живот и аз не бих се наел да предскажа нейната съдба”

Колекционерът на руско изкуство Роман Бабичев от ХХ век разказва пред TANR как върви

Френски учени откриха скица на голата Мона Лиза, за която се вярва, че е дело на Леонардо да Винчи

Голата картина, която притежава удивителна прилика с, може би, най-известната картина в света –

Докоснете се до тайнствените скици и записки на Леонардо да Винчи

Какво знаете за Леонардо да Винчи? Той е нарисувал “Мона Лиза”! Можел е да пише

Как рекламната агенция Ogilvy дорисува световноизвестни портрети в цял ръст?

Фестивалът в Кан от 2017 г. приключи, a световната рекламна агенция Ogilvy Чикаго спечелиха

Изгубен преди 400 години шедьовър на Паул Рубенс беше открит и изложен в галерия

“Изгубен” портрет на фламандския художник Паул Рубенс беше открит след почти 400 години Една от

„Туин Пийкс“ завърши – колко мило, колко жалко!?

Рядко, но се случва – дори и в Америка. Третият сезон успя убедително да

Тайвански музей дигитализира огромната си колекция от многовековно китайско изкуство

През 1948 г., сред хаоса на гражданската война в Китай, националистическите сили, борещи се

Богатите се надяват че с пари може и да се купи любов. Всеки за себе си преценява доколко са прави
„Треска за лалета” – цветен венец на зрителските изненади

Поговорката гласи: „Когато бог иска да накаже някого – прави го безумен“ Богатият бюргер кани

Директорът на Кинофестивала в Кан и Института “Братя Люмиер” Тиери Фремо (Thierry Frémaux)
Интервю с директора на Кинофестивала в Кан и Института “Братя Люмиер” Тиери Фремо

Най-важните за киното са качествените зрители Този човек е една от малкото живи легенди в

Грета Гарбо – с две участия „Любов“ от 1927 г. и „Анна Каренина“ през 1935 г.
„Анна Каренина“: от писателския ръкопис през режисьорския синопсис до големия екран

Според съобщенията на ежедневния печат у нас: „Над 5,5 милиона българи са гледали различни

Златосърмена бродерия по червен копринен бархет, украсен с позлата сребърен метален корсаж и медалион, изграждат не само външния вид на персонажа но и говорят за неговия статус
Кой бродира костюмите в „Игра на тронове“? (част 2)

      Натиснете тук, за да прочетете част 1 на нашия разказ. Друг архитект,

Костюмът на Аря Старк е украсен с апликация на бродирани ленти
Кой бродира костюмите в „Игра на тронове”? (част 1)

Да облечеш четири кралски двора и седем царства не е лесна работа Златовезана декоративна бродерия

Впечатляваща изложба, свързана с тракийското изкуство и култура, ви очаква в Казанлък

Изложбата „Археологически проучвания на тракийската култура в Казанлъшката долина” е експонирана на площад „Севтополис”

“Анабел 2: Сътворението” – когато куклата убива, как зрителят потръпва

Единственият човек в България, който може да даде компетентно мнение по съществото на този

Ето как изглежда филмовият капитан от специалните войски в отставка, който си търси работа в цивилното общество – в ролята Антонио Бандерас.
SЕCURITY („Нощен охранител“) – Екшън клишета под индиго

Режисьор на филма „Нощен охранител“ (Security) е Ален Дероше, който в своята творческa биoграфия

Скръб, смърт и тъга по поречието на „Ветровитата река“

Тейлър Шеридан показа, че от добър сценарист може да се получи и добър режисьор Когато

Картините разказват – за какво и на кого?! Мислите на колекционера Юрген Кьониг

Защо картините могат да разказват? Какво чуват хората когато видят картината? Доколко шумен може да бъде

Колекционерът Бернар Арно в интервю: „Нищо не продавам. Само събирам!“

БЕРНАР АРНО е име, известно на целия делови свят. Той е бизнесмен и колекционер, индустриалец

Награждаване на млади художници – БАЗА 2017- първа стъпка за признаване на професионални успехи

Наградата БАЗА за 2017 г. спечели  Мартина Вачева. В Софийска градска художествена галерия (СГХГ),

„Измамените“ на  София Копола – американската историята като костюм

Филмът на София Форд Копола  „Измамените“ (The Beguiled) печели награда на фестивала в Кан В

Изкуството преобразява къща, която предстои да бъде разрушена

Неговото име е Тайрон Райт. В артистичните среди обаче той е популярен с псевдонима

Скица на Доналд Тръмп бе продадена за 29 000 долара

Скица на гледката към Манхатън, нарисувана лично от настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп,

Аржентинска артистка в Германия изгради реплика на Партенона от 100 000 забранени книги

Южноамериканската концептуална артистка Марта Мунихин представи последния си проект, който е изграден под формата

Продадоха първото селфи на Анди Уорхол за 6 милиона лири

Т.нар. “първо селфи” на Анди Уорхол бе разиграно на търг в Sotheby’s, Лондон. Изображението бе

5-годишното момиче Каси дари 750$, рисувайки страхотни галактики

Запознайте се с 5-годишната Каси, която е съумяла да почуства емоции и да предприеме

Разпродават арт колекцията на Рокфелер

Личната колекция на милиардера Дейвид Рокфелер, състояща се от близо 2000 произведения на изкуството,

Пясъчните фантазии на Тошихико Хосака

Тошихико Хосака започва да изработва пясъчни скулптури в художественото училище и използва плажове и

Да видиш картините на Пабло Пикасо в 3 измерения

Базираният в Пакистан цифров художник Омар Акил е огромен почитател на изкуството на Пабло