Добре дошли в ArtGallery!

Blog Post

Изключителната черно-бяла фотография на Джейсън М. Питърсън, който има над 1 млн. последователи

Привлекателната черно-бяла фотография на Джейсън М. Питърсън – фотограф, който се е развивал и съвършенствал през последните 25 години, му е осигурила безпрецедентен брой последователи в Instagram . Над 1 милион души следват неговата страница за фотография – брой последователи, който обикновено „е запазен“ за известни личности или компании.

Като творчески директор на рекламната компания Havas North America, работата на Джейсън М. Питърсън в рекламата със сигурност е повлияла и неговия стил и начин на изразяване, посредством фотографията

Той е усъвършенства своите почти перфектни умения и способност да разказва истории и да предизвиква емоции, благодарение само на един черно-бял кадър. Или пък може би е обратното- неговата фотография – страст, в която той се влюбва, когато е едва на 13, му е помогнала да се гмурне в света на рекламата и разказването на истории. Макар че е бил фотограф през по-голямата част от живота си, Джейсън М. Питърсън споделя работата си с широка публика едва през последните 5 години.

Дори един бърз поглед към неговата страхотен профил в Instagram моментално ни разкрива причините защо толкова много хора го следват във фотографското му пътешествие. Фотографиите му са изключително ясни, като сенките, линиите и ъглите са от огромна важност в неговото изкуство. Той се чувства еднакво комфортно както в града, така и в природата, като навсякъде успява да улови енергията на мига, емоциите на ситуацията и благодарение на светлината, той предава идеите си на аудиторията. неговата способност да балансира сцена блести чрез това, дали заснема въздушни снимки или улавя енергията на концерт. И въпреки че черно-бялата фотография е това, за което Джейсън М. Питърсън е известен, той не се ограничава единствено в класическия смисъл на този похват.

С времето неговата фотография еволюира и той започва да добавя някои, макар и малко, цветни елементи в снимките си, които разкриват допълнителни детайли, идеи и насоки, върху, които той желае да акцентира по идейни или естестически причини. И независимо славата, която е тръгнала по петите му и сякаш вече го е застигнала, неговите фотографии продължават да запазват изключително високото си качество.